lunes, 1 de septiembre de 2014

Nick Hammond amb el Sound Syndicate més els Disparos al tercer Aplec Modernista del Sénia

Disseny: Pau Llop
El 3r Aplec Modernista del Sénia se celebra els dies 12 i 13 de setembre de 2014 a Vinaròs (Baix Maestrat), com a centre neuràlgic del territori que agermana a diversos municipis de les comarques als dos costats del riu Sénia. Com en edicions anteriors, comptareu amb música en directe, sessions de Dj’s, scooterada, dinar de germanor a la Font de Sant Pere (Benifassà), regals i altres activitats de les que podreu conèixer més detalls al seu facebook. Musicalment, els organizadors ens proposen la nit de divendres dia 12 de setembre a la sala Warhol, a partir de les 23:30 hores, el directe del britànic King Hammond, figura essencial per entendre l’evolució dels sons jamaicans a les illes britàniques. Estarà acompanyat del Sound Syndicate, combo format per components de prestigiosos combos de música jamaicana de la nostra escena estatal. I per al dissabte, dia 13 de setembre, al també vinarossenc Quijote Pub, a partir de les 23:00 hores, podreu gaudir del directe de los Disparos, formació amb residència madrilenya, de recent creació, que compta en les seves files amb músics experimentats procedents de bandes com Moonrakers, Lost Men Service, Maybe Tonight, Del Shapiros, Refouindations, Los Principiantes, Sin Intermediarios o Imperativo legal, entre d'altres.   

Pel que fa a les sessions, ballarem divendres al ritme de selectes Pd’s de la Castelló Scooter Crew Dj's & Vinaròs Tropical Crew, i dissabte, amb el criteri de Mar Blue Moon Baby ( Girona),  Pere Vegara (Pedreguer, Alacant), i Carles Summertime (Tortosa, Tarragona) . Cal destacar també que el passat dia 29 d’agost es va presentar l’Aplec i el seu brillant cartell, obra del lleidatà Pau Llop, al pub Quijote amb les punxades de  Jordi Besalduch (Amposta); Robert Abella  (40 Mods de les Nostres Terres , La Sénia); Txiki  Scracht Perry (Vinaròs Tropical Crew ) i Xavi Vinaròs (Vinaròs Tropical Crew).

King Hammond with The Sound Syndicate

King Hammond
King Hammond és Nick Welsh, figura clau del ska britànic. Cantant, guitarrista, baixista, compositor i productor, ha format part de bandes com els Bad Manners, els Selecter i ha produït, composat o acompanyat a grans del ska, rocksteady, o early reggae com Lee Perry, Busters Allstars, Prince Buster, Dave Barker, Laurel Aitken, Judge Dread, Rico Rodriguez, o Rhoda Dakar, entre altres projectes com una formació anomenada Big 5 amb la vocalista de les Belle Stars, Jennie Matthias a banda de coescriure l’èxit "This is Ska" amb Longsy D.  A finals dels setanta va formar part de bandes punk com The Vortex, The Dead o The Roxy. També va crear la banda Skaville UK amb Rhoda Dakar, de les Bodysnatchers o Special AKA, entre altres components com el guitarrista Louis Alphonso i el teclista Martin Stewart, els dos dels Bad Manners; així com amb el baterista Al Fletcher que tocaria amb els Selecter. Aquesta formació va editar un disc anomenat “1973” (2007), entre altres àlbums.  


L'any 1988 a Espanya amb Bad Manners
Nick és autor de temes interpretats pels Bad Manners com "Skaville UK" (1989) o “Non Shrewd” que va composar l'any 1980. Una de les primeres gravacions seves és de 1987 però no va veure la llum, amb el títol de “King Hammond Shuffle”, fins 1989 i al recopilatori “Ska For Ska’s Sake” (Skank Records). En aquella època tocava el baix als Bad Manners. Com a King Hammond  ha enregistrat discs com “Revolution’70” ( Blue Beat 1989); “Blow your Mind” (Receiver Records Limited  de Trojan Records. 1992); i ja amb la seva discogràfica N. 1 records els discos “Jacuzzi” (2010), “The King and I” (2010); “Showbiz” (2011); “Dancing in the Garden of Evil (2012) més el recopilatori “Hot Skin Music” (2013), entre altres treballs discogràfics en diversos formats. Amb el nom de Nick Wels i la mateixa discogràfica ha editat altres discs com “The Soho Sessions” (Moon Ska Europe 2008); “The Life & Times Of A Ska Man” (2013). A Anglaterra té la seva pròpia banda però quan toca a altres països, l’acompanyen formacions dels llocs que visita com els argentins Crabs Corporation amb qui va enregistrar un disc l'any 2010, el alemanys Loveboats, o aquí, els Sound Syndicate amb qui ja ha tocat al 2 Tone Weekend o el Rototom Susplash. Amb ells ha enregistrat un single que edita Liquidator (+ info). Contè la versió “Skaville Olé” del seu èxit “Skaville UK” que interpretaria amb Bad Manners i capçalera del programa britànic de TV British Tribes, més un nou tema titulat “Gimmie Some Soul” a ritme de rocksteady soul.

Portada del single de Liquidator
Nick Welsh ha composat també música per a televisió, jocs d’ordinador i l’any 2003 va guanyar un Grammy al millor àlbum de reggae pel disc de Lee "Scratch" Perry "Jamaican ET" (Trojan 2002) on va composar els temes a banda de tocar el baix. Els Sound Syndicate estan formats per musics de prestigiosos combos de música jamaicana d'aquí com els Smooth Beans, Thorpedians, Sir Lord Tennant & the 2tonians, o Sally Brown. Ells són: Semi 2Tone a la batería; Javier Perez alias Pepe al saxo tenor; Alfonso "Chitín" Alonso als teclats; Fernando G. Naharro al baix; Ivan Thorpedo, MC & Toasting; Javi Martinez a la guitarra rítmica; i  Rudy King a la guitarra solista.

L'Skaville Olé Tour passarà també per alstres escenaris com la sala Estraperlo de Badalona amb els Sally Brown y Murphies (dia 13 de setembre); La Ley Seca de Saragossa (dia 14 de septembre); Discoteca Asklepios de Valladolid (dia 18 de setembre); Rock Palace de Madrid (dia 19 de setembre); i Black Bird de Santander amb Skurriband (dia 20 de setembre). Pots obtenir més informació de la gira aquí.

Los Disparos 


Los Disparos
Los Disparos són Miquel Dargallo (veu), qui va formar part dels barcelonins  Moonrakers y Lost Men Service; Felipe Correa “Imposter” (guitarra), dels madrilenys Maybe Tonight; David Muñoz (baix) qui va tocar als andalusos Del Shapiros i Refoundations; més Óscar Santos (bateria) qui va estar amb grups val·lisoletans com Los Principiantes, Sin Intermediarios o Imperativo legal, entre d’altres. Es van ajuntar a Madrid a principis de l’any 2013 amb el propòsit de recuperar sons que distingeixen el moviment mod dels anys 80. Ells mateixos s’autodefenixen amb bon criteri com “punks amb parkes”. Des de llavors han tocat en festivals com el Time For Action de 2013 o al Mod Summer Party aquest mes d’agost de 2014. El seu repertori es composa d’excel.lents versions de Telegrama, Negativos, Specials o Lambrettas, així com cançons pròpies titulades “Historias Mínimas”, excelente tema que formarà part del seu proper Ep ja enregistrat que té previst editar Clifford records. Pots llegir una entrevista amb Los Disparos al magnífic blog Allnighter.

Disseny: Pau Llop
Nota: L’abonament a l’Aplec val 33 euros i cobreix els dos concerts (King Hammond de divendres i Los Disparos de dissabte), l'escuterada, dinar i chill-out party, més obsequi.  Només pel dissabte, poden assistir per 26 euros a l'escuterada, dinar, chill-out party i concert de Los Disparos, més obsequi. Únicament els concerts, l’anticipada per al concert de King Hammond val 8 euros i per als Disparos, 5 euros. Per aconseguir entrades us podeu dirigir al facebook de la trobada. També es podran comprar durant els concerts de Mossèn Bramit Morera i el Morts més Animalistic a les 7enes Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona (+ info) el diumenge 7 de setembre a partir de les 21:00 hores.

Per recrodar les edicions anteriors entra a aquesta secció del Magic Pop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.