domingo, 30 de noviembre de 2014

Castanyasso 2014: Pow Pow Pows, “animals musicals” amb un domini instrumental d’impressió

Pow Pow Pows. Foto: Magic Pop
El directe dels Pow Pow Pows la nit del 29 de novembre de 2014 fou el colofó perfecte per a tancar, de forma sublim, la XIII edició del Castanyasso mitjançant una exhibició instrumental digna dels millors mestres. Van perfilar un repertori e de cançons pròpies de power pop i psicodelia d’alt nivell amb un resultats dignes de passar a la història dels millors directes vist a la ciutat de Tarragona.  Els pamplonesos, músics d’una experiència encomiable, van pujar a l’escenari de la sala Zero disposats a passar-s’ho bé i , com no, compartir la seua joia amb el públic que es debatia entre deixar-se anar i ballar, o observar les filigranes dels protagonistes.

El repertori estava composat, en la seva gran majoria, per les cançons del seu àlbum de debut  com són les magnífiques “Fin de semana” amb que obriren, seguida de “Páralo”, “Fotogramas”, “Anna’s Suicide”, “Francisco de Goya (El corral de los locos)”, “La Tierra Olvidada”, “Muerte al asesino”, “Villanos” , “Seaparate Worlds”, i Sculptures, entre alguna que altre versió dels Kinks i del  “A Million Miles Away” de The Plimsouls, dedicada a la memòria del tristament difunt David Teichenné dels Rippers.  A destacar també que el Drip Dry Man es va afegir a la festa cantant amb els Pow Pow Pows al final de l’espectacle.


Pow Pow Pows. Foto: Magic Pop
Com a resum puc afegir que el  seu concert  va cobrir amb escreix les enormes expectatives posades per aquest que us escriu. D’antuvi, ja em van  conquerir amb tot un memorable àlbum de debut, obra mestra al meu parer del pop lisèrgic a nivell internacional que destaca per les seves melodies, els combinats rítmics i uns jocs a vàries veus veritablement encisadors.  En viu, el grup es va fer estimar i va deixar-nos, a tots plegats, amb la boca ben oberta  per la intensitat de la seva interpretació. El millor del millor esdevingué quan culminaven les seves cançons amb considerables recorreguts instrumentals àcids on les dues guitarres encetaven diàlegs imaginatius que acabaren entre el públic, tirats pel terra, tancant la gran festa del “Castanyasso” amb una apoteosi grandiosa de so i autèntica actitud de rock and roll.      


Pow Pow Pows 

Pow Pow Pows. Foto: Magic Pop
La banda Pow Pow Pows es forma a Pamplona l’any 2012 i està actualment integrada per Adolfo Alcocer (guitarra i veu), Chechu Brainloster, (baix i veu), Xavi Garre (guitarra i veu), i Jon Echavarri (bateria y veu) qui va substituir a Aitor Omenal. El nom ve de "Prisoner Of War" (Pow) que se li va ocòrrer a Iñigo Cabezafuego, qui abans tocava amb ells. També surt a una cançó de Moby Grape.

Èxtasi final. Pow Pow Pows. Foto: Magic Pop
Adolfo Alcocer fou fundador, compositor i guitarrista dels Electric Riders, mítica banda psicodèlica formada l’any 1999 i activa durante 11 anys durant els que van treure quatre discos: “Get You Experience”; “Messengers”, “Music for a Family Gathering” i “The Trial”. Alcocer també formà part dels Royal Canal durant dos anys en els que va gravar un altre disc a més de ser el baixista i guitarrista de Bizardunak en els darrers dos anys amb un nou àlbum enregistrat. Chechu Brainloster va fundar els Mermaid amb els que va treure de 1997 a 2003 tres discos, un single i un 10”. Més tard formà part de Basque Country Pharaons amb els que edità un 10” i dels Green Manalishi amb els que també tragué un par de treballs discogràfics. En totes aquestes formacions fou el principal autor dels temes. El seu següent projecte fou  en els mencionats Bizardunak amb els que va gravar un parell d’àlbums més un single, i finalment va estar a Cantina Bizarro, combo amb el que enregistrà un altre disc. Xabi Garre va començar a La Perrera l’any 1988 y tragué un parell de discos més un single. Seguí tocant amb Señor No i publicà cinc discos i vuit singles, i a Las Brujas. També colaborà, amb un disc i un single, amb Roy Loney dels Flaming Groovies així com amb Xabi Ta Petti. Jon Echávarri fou component de Green Manalishi amb els que va grabar dos discos. També ha col.laborat amb el grup Souvenir. Ls Pow Pow Pows tenen un disc enregistrat amb el títol de "Animales Fantásticos" del que pots llegir una àmplia ressenya del Magic Pop aquí.  

Pots llegir les ressenyes dels directes clicant al nom dels grups:

Introducció 

Screamin'Diablos

Angry Mama

The Drip Dry Man and The Revolver Beat

Pow Pow Pows 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.