domingo, 8 de septiembre de 2013

Fantàstics "Gritos" del Glosters per a una impecable segona edició de l’Aplec Mod del Sénia


Els Glosters al Quijote (Vinaròs)
El grup tarragoní els Glosters va presentar el seu nou Ep titulat “Gritos” (Clifford Recrods 2013) dintre dels actes previstos de la segona edició de l’Aplec  Modernista  del Sénia que va tenir lloc els dies 6 i 7 de setembre de 2013. Després d’una aclamada primera edició celebrada l’any 2012 amb l’actuació dels Arte Pop i la presentació del llibre “40 Mods de les nostres Terres” d’en Robert Abella,  sens dubte un dels principals amfitrions d’aquest esdeveniment, la trobada modernista d’enguany va continuar mantenint molt alt el llistó en tots els aspectes. Amb una organització perfecta, un ambient tan elegant com fraternal, més un directe encisador i unes punxades d’antologia, podem afirmar sense cap mena de dubte que ha estat una festa memorable que es consolida, com a poc, dintre del calendari mod més selecte i nostrat.
Cartell de Pau Llop

Comencem per destacar la sobrietat i alhora l’elegància “sixties” del cartell, obra d’en Pau Llop, on es por apreciar una imatge del grup els Thesis, banda d’Ulldecona formada l’any 1960 i dissolta l’any 1976. Pel que fa als actes de l’aplec, aquests començaren la nit de divendres, dia 6 de setembre, al Pub Sesgat de Vinaròs on se va celebrar una gran festa amb la selecció musical dels punxadiscs i organitzadors Badabadoc Selector, representats per Carles Belda, així com amb la participació estelar del Vinaròs Tropical Crew format pels Dj’s Bernat Fa, Xavi Vinaròs, més Txiki RudeAdict. Es va poder sentir i ballar perles musicals del pop 60’s cantat en català així com emocionants temes de beat, ska, rocksteady y soul. Al  matí  dia següent, dissabte 7 de setembre,  va tenir lloc una Scooter Run Vespa & Lambretta que, tot i la pluja, va sortir des de diversos punts com Castelló, Benicarló, Vinaròs, Amposta, la Sénia... i va recórrer un trajecte amb aturada a l’ermita d’Ulldecona  on els participants van gaudir d’un bon vermut. Acte seguit, desafiant les inclemències meteorològiques, es van dirigir cap a la Font de Sant Pere de la Sénia per compartir un suculent dinar de germanor amb tots els participants de l’aplec.  La sobretaula va empalmar amb una sessió de música, rodejats per un impressionat paratge natural, prèvia a la gran festa de la nit.

Els Glosters triomfant en directe a l'Aplec del Sénia
Cap a les 23:00 hores de dissabte, el Pub Quijote de Vinaròs acollia el directe dels Glosters amb una formació de sextet  de luxe, acompanyats pel gran guitarrista Juan Zarppa, que a la vegada és el seu habitual productor, i que ens va oferir uns detalls de gran qualitat, des de riffs brillants de rock and roll a lisèrgiques extensions psicodèliques,  en plena compenetració amb el guitarrista oficial de la banda.  De forma genèrica, aquest prestigiós grup tarragoní va triomfar mitjançant un directe contundent, convincent, ben sonoritzat i amb una absoluta predisposició a connectar amb el nombrós públic assistent. Sens dubte, fou un dels seus millors directes de tota la seva llarga i fructífera trajectòria.  El mateix grup, així com alguns dels privilegiats presents, van recordar la seva mítica actuació de l'any 1999 justament a la Sénia, on van tocar al no menys llegendari pub Groovy regentat llavors per l'esmentat Robert Abella. 

Imatge del nombrós públic assistent al concert
Durant el directe de Vinaròs, els tarragonins van fer una repassada acurada dels seus recents i millors temes com "Discos Olvidados” amb que van obrir el concert; "Por la carretera"; o "Dicen", entre d’altres.  Fins i tot interpretaren una cançó que va nàixer amb el seu anterior grup els Pirats, anomenada  "Modesty Blaise", inclosa al seu Lp de 1993, i que fou cantada com originalment en català. 

També ens presentaren les noves cançons del nou Ep “Gritos”, que estan a punt  de traure al mercat discogràfic amb edició de  la discogràfica almerienca, Clifford Records. Els temes van funcionar perfectament en directe.  Com ja deveu saber, el títol del disc ho és també d’un dels quatre temes de collita pròpia que s’inclouen en aquest fantàstic vinil de pop amb arrels sixties.  Les altres cançons que també van sonar en viu foren “Vestida de Negro”, “Club Yeye” y “Te quiero”.  En el capítol de les versions, van interpretar, amb el seu bon criteri i uns fantàstics arranjaments molt personals, dues cançons dels Salvajes titulades “Que alguien me ayude” i “Es la edad”; més el “Taxi!” de los Impala, el instrumental “Happy Boys Happy” amb hammond solista, dels Small Faces; BBB Band dels Shakers; i el “No,no,no” dels Pops.

Més fotos dels Glosters al Quijote vinarossenc
El concert del Glosters va posar de manifest el resultat d’un intents treball en conjunt dels músics, amb una poderosa i mil•limètrica secció rítmica de baix i bateria; un hammond arrodonint el resultat global amb intervencions enginyoses i ben resoltes; dues guitarres imaginatives que compaginaren riffs contundents amb solos commovedors,  més  una gran veu principal que es troba en un dels seus millors moments com a “frontman”, perfilant els temes i entusiasmant al públic present. 
Finalitzat el directe, la festa va continuar amb uns Pd’s d’excepció  com són la barcelonina Davinia "Early Davy" que ens va demostrar, amb escreix, perquè està considerada com una de les millors Dj’s  del país experta en soul i R&B; més  Pere Vegara, vingut des de Pedreguer (Marina Alta), que repetia edició amb un maletí a vessar de grans èxits de beat, pop, rock and roll amb arrels sixties i que va mantenir com l’any anterior la pista ben plena; i el valencià Manel Navarro, també conegut pel nom de "Manel Ramodne" (L'Horta), qui va afegir a la vetllada tot el seu talent i repertori de bons 7”, ideals per no parar de ballar fins altes hores de la matinada. 

Tres Pd's excepcionals: Manel, Davinia i Pere 
A l’igual que l’any passat, l’Aplec Modernista del Sénia va tenir una més que significativa assistència de mods vinguts des de diversos punts dels Països Catalans i va comptar amb  un nodrit grup d’altres persones interessades per la bona música que, sense cap excepció, no va deixar de sonar insistentment des del primer senzill del divendres al darrer set polsades del dissabte.  Com tot aplec de persones que coincideixen en gustos musicals, l’empatia dels seus participants és la font d’energia que genera la passió col·lectiva.  Durant aquesta segona edició, a l’igual que la primera, i amb tota probabilitat totes les que vindran els anys propers,  s’ha pogut constatar  que el més important de les festes mods probablement no siguin tant els vestits a mida, ni el valor a Ebay dels singles que es punxen, ni molt menys les possibles disfresses  que ens vingui de gust portar, de forma més o menys encertada;  el veritablement fantàstic d’aquests esdeveniments és, com va demostra aquesta segona edició, la possibilitat de compartir bona música, ja sigui amb un directe fabulós com mitjançant el bon criteri dels Dj’s,  envoltats de bons amics i amigues, elegants i sincers, sense polèmiques gratuïtes ni  comparacions innecessàries.
 
Apunt biogràfic
Eñs Glosters, sessió fotogràfica nou Ep. Sansa.
Els Glosters es van formar a la ciutat de Tarragona l’any 1997, a partir de la dissolució d’un grup anterior, Els Pirats. Estan formats actualment per Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria i veus), Héctor Mir (orgue i veus), Ramón Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra i veus). Després d’alguns concerts, col·laboracions a recopilatoris, més un Ep inicial, l’any 2002 treuen el seu primer treball de títol homònim amb Animal Records. La  discogràfica Flor y Nata edita els seus següents discos. L’Ep “Escucha!” surt l’any 2005, any que inicien una fructífera relació musical amb els estudis de La Cocina de Juan Zarppa a Tarragona. D’allí sortiria un altre Ep titulat “Octubre” a primers de 2006. L’any següent, 2007, celebren la seva primera dècada amb un àlbum titulat  “La Boîte”que Flor y Nata converteix en un Cd de temes nous i selecció de grans èxits. L’any 2008 actuaven a Liverpool dintre del prestigiós festival IPO. A finals de 2011, presentaven un 10” editat per Clifford Records amb el títol de “Discos Olvidados” mitjançant el qual s’obrien noves portes per al seu gran repertori format per temes originals i versions on tenen cabuda el pop ie ié, o el “garage”, entre altres estils.


Portada del nou Ep
Aquest 2013 presenten el seu recent Ep titulat “Gritos”, una de les quatre cançons pròpies que s’inclouen, editat per Clifford records.  Amb aquest nou treball,  els Glosters han fet un pas més enllà en la seva impressionant trajectòria artística. Es tracta, sense cap mena de dubte, del seu millor disc fins el moment, amb una composició veritablement Excel·lent d’artwork a càrrec de l’Isaac Negriè i un treball fotogràfic fantàstic de Sansa.  Per al seu enregistrament, han comptat amb col·laboracions musicals de luxe a càrrec de les cantants Aya Sima i Adriana Prunell dels Pepper Ports, el musicòleg Radiolux Franky i els guitarristes Chus Cano y Juan Zarppa. “Gritos” és imaginatiu i emocionant. Conté els millors dels seus recursos musicals i afegeix nombrosos detalls molt precisos,  pertanyents a l’ample ventall del rock and roll.

Notes: Durant el concert de la nit es va recordar al company Nèstor Biosca, convalescent d’un greu accident de trànsit, qui assistí el dinar però que, malauradament, no pogué ser-hi al concert  arran de les ferides de les quals es recupera.  També cal nomenar a altres persones que col·laboren intensament amb l’oganització de l’Aplec, a banda dels ja nomenats, com són Marga Gómez, Antonio Cucala, o Jordi Besalduch.

Més informació del II Aplec del Sénia al seu grup de Facebook. Sobre els Glosters t'invitem a recordar alguns dels moments de la seva carrera recollits pel Magic Pop. Pots recordar la primera edició també al nostre blog aquí. Totes les fotos d'aquest reportatge són del Magic Pop menys la que s'especifica del Sansa. Finalment, volem agrair a l'organització totes les atencions i amabilitat demostrades que no van ser poques.

Reportatge fotogràfic:

Perspectiva de la quinzena d'scooters participants.
Tres de les scooters més vistoses de l'Aplec del Sénia
Un moment del dinar a la Font de Sant Pere

Els scooteristes no només van desafiar el mal temps sinó
que fins i tot alguns s'hi van banyar al riu
Cal destacat també la participació de mods originals
britànics dels seixanta 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.