martes, 4 de julio de 2017

6è Aplec Mod del Sénia i les 13 Jornades Musicals de l'Ermita d'Ulldecona amb Shirley Davis and The Silverbacks

Cartell per Aleix
El proper 16 de juliol de 2017 se celebrarà el sisè Aplec Modernista del Sénia a l’ermita d’Ulldecona en col·laboració amb les 13 Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat (JMEP). L’edició d’enguany presenta, com a principal novetat, una trobada biciclista, a banda de l’habitual concentració d’scooters. Com en anys anteriors, els participants gaudiran d’un vermut modernista a la Pepa d’Amposta, més un dinar de germanor a l’esmentada ermita amb l’homenatge pòstum a l’amic i apleguista Neil Connors.

La jornada també comptarà amb l’actuació de la banda de soul, Shirley Davis and The Silverbacks, dintre de la programació de les 13 JMEP d'Ulldecona. Es tracta d'una banda de soul funk amb una gran cantant solista i uns excel.lents instrumentistes.  Interpreten un repertori principalment de cançons originals i tenen diverses influències que van de l'afrobeat al neo-soul, incloses les arrels sixties, dintre d'un ampli ventall de R&B de totes les èpoques. Presenten el seu primer  Lp  “Black Rose” ( Tucxone Records  2016).

A més a més, es podrà gaudir i ballar de valent a les punxades de diversos Dj’s de prestigi com Moreno Ros, Selectors Bló Youth, Pau Martí, Double Trouble, Xavi Vinaròs, Icar Iranzo, Marc Faith, Jordi Besalduc, Robert Abella i Jordi Vidal. A continuació t’oferim algunes dades biogràfiques de la banda  Shirley Davis & The SilverBacks.           

Trajectoria 

Shirley Davis Foto: José Luis Luna
Shirley Lorraine Davis va nàixer a Londres l’any 1974, de pares jamaicans, i es va casar als 16 anys amb un australià. Al país del seu marit hi viu  durant més de dues dècades, té una filla i decideix que vol ser cantant. Va formar part del combo de house, Deepface amb Chris Corby i Fran Power amb qui enregistra el disc “Feel The Love” (2006).  Després estigué a diverses bandes com la Deep Street Soul amb els que va enregistrar  singles i un àlbum al 2009 de títol homònim per a  Freestyle Records. La resta de músics foren Andy Williamson al saxo,  Warren 'Papa J' Hunter i Agostino 'Sol Loco' Soldati a la percussió, Matt Green a la guitarra,  Monique 'Mon Cherie' Boggia al teclats, Peter 'Slips' Slipper al trombó i Greg Ambroisine a la trompeta. 

També va actuar amb Wilson Pickett, formant part com a corista de la banda d’acompanyament Grand Wazoo durant una gira. Fou amiga de la cantant de Kansas, Marva Whitney (n.1944 – d. 2012)  qui la va fer entusiasmar-se pel soul i el funk. També li va facilitar una col.laboració amb  la banda japonesa Osaka Monaurail, gravant per al segell alemany  Unique una versió del “No Trouble on the Mountain” (2011) de Richard “Groove” Holmes.  A Austràlia va destacar per temes de deep funk com “Greenbacks”  o “I Wanna Live”, número u a les llistes australianes amb una nominació  a un ARIA (premi al millor  single de Dance a Austràlia). 

A finals de l’any 2014 Shirley visitava Espanya en ocasió del concert de la seva amiga de Carolina del Sud, Sharon Jones (n.1956 – d. 2016) amb qui va compartir escenari de La Riviera de Madrid. Després d’aquella actuació, el segell madrileny Tucxone Records  la posa al front de The Silverbacks amb els que enregistra el disc “Black Rose” (2016).  Sota la producció de Alberto "Tuco" Peces, la banda Silvertons, que va gravar aquest àlbum, estava formada per Diego “Comandante” Miranda al baix, Jorge Suarez "Canario" a la bateria, Edu "Duduman" Martínez a la guitarra,  Lucas "Scientist" Duplá al piano, Rayco Gil a la percussió, Aarón Pozón al saxo, i Javier "Martintxo" Martinez a la trompeta.  Per la seva part, The Silverbacks han enregistrat per al mencionat segell, amb David Hooper (n. Houston, Texas, 1955)  el Lp “It's My Turn” (2015) i un parell de singles amb Lena Kbalo al 2014, així com el tema instrumental benèfic “Elephants Rising” (2015) en favor del projecte cultural Leãozinho (Rio de Janeiro). 

Pel que fa a les Jornades Musicals de l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona van començar el passat 4 de juny amb Los Volcanes, seguint amb el directe de Peper i Marieta l'11 de juny, Outer Space el 18 de juny, Smoking Souls el 25 de juny, el 2 de juliol Zulu Zulu i  Anarcardos Lata. Les jornades continuen el 9 de juliol  amb la IaIa, el 16 amb Shirley Davis i els Silverbacks, i el 22 de juliol Taller Reactable Kids. Finalment el 6 d'agost se celebra el V Reggae a l'Ermita amb Koers i Culs Cults, i el 27 d'agost Calmoso and The Blackfang més Phat Fred. Els concerts són amb aforament limitat a partir de les 20:00 hores. Més informació aquí.     

Nota: Pots escoltar les cançons de "Black Rose" al bandcamp.  Més informació de l'Aplec  aquí 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.